Közlekedj Tudatosan!

Közlekedj Tudatosan!

Ideje volt: Készül a KRESZ módosítása!

2020. január 21. - kozlekedjtudatosan

nevtelen-1_2.pngJelenleg is zajlanak az egyeztetések a KRESZ-módosításról, amely az elektromos mobilitási eszközök használatát is érinti. Révész Máriusz kormánybiztos bízik abban, hogy 2020 végére elfogadásra kész javaslatcsomag áll össze.

Révész Máriusz kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos a hirado.hu-nak elmondta, hogy elkészült a civil szervezetek és szakértők bevonásával egy javaslatcsomag a KRESZ módosítására, amelyet továbbítottak a Belügyminisztériumnak és az Információs és Technológiai Minisztériumnak, ahol szintén foglalkoznak a témával, és folyamatban van javaslatok kidolgozása. Reményét fejezte ki, hogy a módosítások 2020-ban a kormány asztalára kerülnek.

„A baleseti statisztikákban az európai átlag elérésével évente 150–160 ember életét lehetne megmenteni” – fogalmazott.

A KRESZ-módosítás javaslatainak kidolgozásakor kézenfekvő volt, hogy az az elektromos mobilitási eszközökre is kiterjedjen. Révész Máriusz szerint nagy szükség van ezeknek az eszközöknek a közlekedésbe történő integrálásába és a hosszú távon működő szabályozók kialakítására. Szerinte nem jó, hogy ha 30 km/h-val száguldoznak, de a sebesség szabályozásának lehetőségei adottak.


Forrás: https://hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2020/01/20/csak-akkor-terjeszkedhet-az-e-roller-halozat-ha-sikerul-eldonteni-milyen-jarmunek-is-szamit/

A bejegyzés trackback címe:

https://kozlekedjtudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr4415419010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása